Sauscollege

Workshop | open inschrijving | voor kookliefhebbers en amateurkoks
Zaterdag 11 November 2017 | 16.00-20.00 uur

Sauzen. Romig, krachtig, soepel, of subtiel. Sauzen maken of breken een gerecht. De saus is een onderschat wapen in het arsenaal van de culinaire geest. Sauzen, gebonden of ongebonden, kunnen binden en verbinden: ze vormen een brug waarlangs de componenten van een gerecht tot elkaar komen. Sauzen brengen balans, harmonie, raffinement en de haast ongrijpbare finishing touch waarmee een gerecht verandert in een geheel. Ook visueel bepaalt de juiste saus het gerecht en in het Smaakatelier, waar kunst en ambacht in elkaar overlopen, zijn de muren letterlijk gesausd met smakelijke voorbeelden.

Toch vinden veel mensen sauzen lastig. Ingewikkeld om te bedenken, moeilijk om te maken en haast onmogelijk om precies op de juiste manier op tafel te krijgen. Herkenbaar? Dan is het Sauscollege van Angélique Schmeinck een smeuïge voltreffer. In een smakelijke sessie van één avond neemt ze u mee tot aan de fundamenten van de saus. U mag erop vertrouwen dat u na het Sauscollege nooit meer zult aarzelen om uw favoriete gerecht te perfectioneren met de begeleiding van een saus die doet watertanden. Het hoeft niet moeilijk te zijn; wie de beginselen eenmaal in de vingers heeft zal merken dat er een eindeloze reeks variaties bestaat.

Tijdens het College voert Angélique u langs het complete spectrum van het sausuniversum. Zoals altijd in het Smaakatelier zijn inspiratie en creativiteit hierbij de sleutelwoorden. In woord en beeld, in geuren, kleuren en vooral ook in smaken vertrouwt de meesterkok u de essentie van saus toe. Met de opgedane inzichten op zak kunt u voortaan zelfverzekerd uw eigen sensationele sauzen serveren.

Het Sauscollege vormt een inspirerende smaakexpeditie langs klassiekers en verrassende variaties, met toepassingen als groente-vinaigrettes, romige wijnsauzen, frisse moussaises, hartige sabayons en meer...één avond proeven, ruiken, luisteren en kijken is genoeg om al uw succesrecepten blijvend op te luisteren met de meest verbluffende sauzen. Uiteraard krijgt u heldere, overzichtelijke en onvergetelijke receptuur voorgeschoteld voor blijvend sausmeesterschap.

Aan het sauscollege kunnen maximaal 16 personen deelnemen.
Laat u onderdompelen in de sauskunsten en meld u aan voor het sauscollege in het Smaakatelier!

DATUM
Zaterdag 11 November 2017 | 16.00-20.00 uur

TARIEF
155,00 Euro (Inclusief vijf gerechten, wijnen, drankjes en BTW)

ADRES
Culinaire Galerie, Bosweg 4, Velp

Inschrijven / reserveren gaat als volgt;

Stuur een email naar info@smaakvrienden.nl met vermelding van naam, adres, telefoonnummer, en de activiteit waar u zich voor wilt inschrijven. U ontvangt vervolgens van ons een bevesting met de betalingsgegevens.